Book service her

Kuga Plug-in Hybrid oplades 88 ud af 100 dage, viser nye data fra Ford

04-02-2022

PRESSEMEDDELELSE - 4 FEBRUAR 2022 15:08

  • Nye tal fra Ford viser, at hver enkelt Ford Kuga Plug-in Hybrid kunde i Europa potentielt har sparet over 1.100 kg CO2 sidste år sammenlignet med en tilsvarende model med konventionel forbrændingsmotor1. Og i Danmark ser besparelsen endnu bedre ud.
  • De anonymiserede tal viser, at kunderne i Europa oplader deres Kuga Plug-in Hybrid 71 ud af 100 dages kørsel, mens danskerne når helt til tops og oplader deres bil hele 88 procent af dagene.
  • Ford Kuga var den mest solgte bil og plug-in hybrid i Danmark 2021. Samlet set blev Ford Kuga Plug-in Hybrid også den mest solgte plug-in hybrid i hele Europa i 2021.

I Danmark er der heftig diskussion om, hvorvidt plug-in hybrider har deres berettigelse på markedet. Nogle peger for eksempel på, at det eneste rigtige er et direkte skifte fra en bil med en konventionel forbrændingsmotor (benzin/diesel) til en elbil. Andre ser plug-in hybrider som tryg introduktion for kunderne før overgangen til en elbil.

Uanset hvordan man forholder sig til debatten, så er fremtiden uden tvivl elektrisk, og den grønne omstilling er allerede i fuld gang herhjemme. Et hurtigt tilbageblik på seneste tal fra De Danske Bilimportører og Bilstatistik.dk viser mere end en fordobling i salget af opladelige biler fra 2020 til 2021, hvor de opladelige biler udgjorde hele 58 procent af salget i december måned.

- De grønne biler leverede en fornem slutspurt i december måned i et år, hvor salget af grønne biler er gået langt bedre end de fleste havde turde håbe på. Elbilsalget er steget med 80 procent i forhold til 2020, mens plug-in hybriderne er vækstet med over 120 procent, har Mads Rørvig, direktør for De Danske Bilimportører, blandt andet udtalt i forbindelse med de seneste tal.

Danskernes store interesse for særlig plug-in hybrider kan ses i lyset af, at netop plug-in hybriderne formår at tilbyde kunderne en optimal kombination af den velkendte og trygge konventionelle forbrændingsmotor, mens dens elektriske drivlinje giver kunderne en forsmag på livet med en elbil.

- Ford er allerede i gang med en intensiv elektrificering og ser meget gerne flere elbiler på de danske veje, men det står også klart for os, at det endnu ikke er alle kunder, der er tryg ved dette spring. Når jeg taler med kunderne, fylder elementer som usikkerhed omkring rækkevidde og den enkeltes mulighed for opladning meget. Her ser jeg tydeligt, hvordan vores populære Ford Kuga Plug-in Hybrid udfylder en vigtig rolle i overgangen til el, siger Frank Skjærbæk, administrerende direktør, Ford Danmark.

- Jeg har en forventning om, at plug-in hybridernes rolle på sigt bliver udfaset efterhånden som de danske bilejere føler sig mere komfortable og opnår kendskab til biler der oplades, siger Frank Skjærbæk.

Kunderne benytter sig af de elektriske fordeleDanske kunder har for længst fået øjnene op for den attraktive SUV og fordelene ved at kunne køre på el fremfor benzin. Ford Kuga plug-in Hybrid endte allerøverst på salgslisterne herhjemme – og blev både den absolut mest solgte personbil i Danmark i 2021 og den mest solgte plug-in hybrid herhjemme.

I resten af Europa har man, ligesom danskerne, taget Ford Kuga Plug-in Hybrid til sig, og med 48.000 solgte enheder på det europæiske marked var Ford Kuga Plug-in Hybrid den mest solgte plug-in hybrid i Europa i 20212 . I otte ud af årets tolv måneder slog Ford Kuga Plug-in Hybrid den nærmeste konkurrent i segmentet for til sidst at afslutte året som en samlet nummer et med hele 17 procent point ned til nummer to i Europa.

Ford Kuga Plug-in Hybrid er blevet mødt med særlig stor interesse og nysgerrighed fra kunderne, der ikke kun føler sig tiltrukket af den flotte SUV, men også ser de mange fordele ved at kunne køre elektrisk.

Tidligere data fra Ford har vist, at kunderne netop benytter sig af muligheden for at oplade bilen og køre elektrisk. Disse data bekræfter Fords nyeste undersøgelse endnu en gang. De nye tal fra Ford er indsamlet gennem en 12 måneders periode (nov. 2020 – nov. 2021), og viser at Kuga Plug-in Hybrid kunderne i Europa i gennemsnit kører lige over 10.000 km om året. Da mange af kilometerne køres på el, kan udledningen reduceres med potentielt 1.100 kg færre CO2sammenlignet med samme distance i en konventionel Kuga 1,5 liters EcoBoost benzinmodel1. Det svarer til at hver enkelt Kuga Plug-in Hybrid i gennemsnit årligt har sparet, hvad der svarer til at rejse tur/retur fra London til Buenos Aires alene målt i forhold til CO2 -udledning.

De danske tal er endnu mere imponerende. De danske Kuga Plug-in Hybrid ejere har i gennemsnit kørt mere end 14.300 km om året og dermed kan den potentielle udledning reduceres med 1.690 kg færre CO2.

Undersøgelse fra Ford viser data for op til ca 9.000 danske Kuga Plug-in Hybrid

Datagrundlaget4 i undersøgelsen består af op til ca. 48.000 på europæisk plan heraf 9.000 danske anonymiserede data fra salget af Ford Kuga Plug-in Hybrid i perioden november 2020 til november 2021.

Datagrundlaget i Danmark stiger i løbet af perioden fra ca 3.500 i november 2020 til ca 9.000 i november 2021 - og er kontinuerligt stigende med salget gennem de 12 måneder.

De anonymiserede data hjælper Ford med at forstå og optimere plug-in hybrid ejernes oplevelse og giver indsigt i, hvordan kunderne får mest muligt ud af Kuga Plug-in Hybrids alsidighed. Undersøgelsen giver ikke kun en større indsigt i kundernes ladeadfærd, men den giver også et mere overordnet billede af, hvordan kunderne bruger deres Ford Kuga Plug-in Hybrid i hverdagen.

  • Kunderne oplader regelmæssigt deres bil: For hver 100 dages kørsel er der foretaget opladninger på 71 af dagene, hvilket indikerer, at kunderne i Europa hyppigt vælger at oplade deres bil. Derudover blev bilen i gennemsnit sat til at oplade med 30 procent strøm tilbage på batteriet, hvilket tyder på at kunderne sjældent kører med et afladt batteri, men at de i stedet sørger for at oplade batteriet for at maksimere den elektriske rækkevidde.
    I Danmark har kunderne opladt deres plug-in hybrid endnu hyppigere – nemlig med opladninger på 88 ud af de 100 dages kørsel. I gennemsnit er plug-in hybriden sat til at lade med 32 procent strøm tilbage på batteriet.
  • Kuga Plug-in Hybrid giver kunderne en fleksibilitet til at opfylde deres behov
    Den gennemsnitlige kørte afstand per dag samt antallet af kørsel over 100 km toppede i sommermånederne juli, august og september for de europæiske kunder.
    For de danske kunder var dette også gældende i juni måned udover juli, august og september. Meget tyder altså på, at kunderne netop her benyttede sig af Kuga Plug-in Hybridens kombination af benzin og el, når de tog af sted på sommerferie og andre oplevelser i sommerperioden.
  • Kunderne med hjemmelader benytter sig af lavere elpriser om natten
    I de seneste 12 måneder er der registreret mere end 5,7 millioner opladninger af Kuga Plug-in Hybrid i Europa. Her forekom 46 procent af opladningerne i Europa om natten, hvor den hyppigste opladningstid varede i 12 timer eller derover.
    De danske kunder er også glade for at oplade deres biler om natten, og her har 53 procent af opladningerne fundet sted. Udover at drage fordel af billigere el om natten, så tyder tendensen på, at vi lader os inspirere og oplader bilen på samme måde som for eksempel vores smartphones og tablets - nemlig natten over.

Ifølge undersøgelsen oplader kunderne derudover også meget gerne bilen om dagen i interval på en til to timer med hurtige opladninger for eksempel via offentlige ladestandere.

Kuga Plug-in Hybrid: Et vigtigt springbræt til en elektrificeret fremtid

Hos Ford er vi skarpt fokuserede på rejsen mod en elektrificeret fremtid, men vi gør meget ud af, at det skal være en rejse sammen med vores kunder. Der er masser af fordele ved plug-in hybrid, der udover at tilbyde et reduceret CO2–forbrug, også er det perfekte springbræt på den elektriske rejse fra konventionelle brændstofbiler til elbiler.

I den forbindelse er det vigtigt at sammenligne reelle fordele og ulemper på tværs af gængse teknologier og ikke sammenligne æbler med pærer i en diskussion om berettigelsen af plug-in hybrid biler. Når det handler om en samfundsændring ser det ud til at plug-in hybrid teknologien er en effektiv overgangsteknologi, der kan tilbyde os de første oplevelser af at køre elektrisk i hverdagen. FDM har berørt dette i deres artikel: ”Fup eller fakta – Er plugin-hybrider reelt grønne?” I 2021 stod plug-in hybrider og elbiler for 19 procent af det samlede salg af nye biler i Europa. Til sammenligning var 21,7 procent af bilerne konventionelle forbrændingsmotorer3.

- Ford Kuga Plug-in Hybrid kan tilbyde kunderne det bedste fra begge verdener. Ud fra salgstallene, hvor Ford Kuga Plug-in Hybrid ligger nummer et som den mest solgte plug-in hybrid i Europa i 2021, ser det ud til at vi har ramt den helt rigtige kombination, siger Glen Goold, Ford Kuga vehicle line director.

At kunderne er glade for at køre elektrisk og dermed også ivrige efter at oplade deres plug-in hybrid, bekræfter tallene fra Fords undersøgelse. Næsten halvdelen af al opladning finder for eksempel sted natten over, så bilen er klar den efterfølgende dag. Korte opladninger på en til to timer i løbet af dagtimerne er også populære, og Ford forventer at netop denne type opladninger vil stige yderligere, efterhånden som opladningsmulighederne bliver endnu bedre over hele Europa.

- Ford er overbeviste om, at fremtiden er elektrisk. Med Ford Kuga Plug-in Hybrid kan vi tilbyde kunderne fordelene ved at køre elektrisk på en tryg måde, og for mange kan det være dén oplevelse der skal til, før springet til en 100 procent elektrisk bil tages, siger Frank Skjærbæk.

Med en rækkevidde på 64 km (WLTP) og 71-89 km under bykørsel alene (WLTP) er der rig mulighed for, at kunderne kan få god erfaring med elektrisk kørsel, når de kører hyppige ture på ren el. Derudover kan kunderne skifte mellem forskellige køreindstillinger, så de selv vælger hvornår på deres tur, de ønsker at køre elektrisk. Det er også muligt at vælge en auto-tilstand, hvor bilen selv disponerer over brugen af el for at opnå en så brændstoføkonomisk kørsel som muligt. Selv når batteriet er afladt sikrer regenerativ opladning under kørslen, at der automatisk opsamles strøm under fx opbremsning, der normalvis ville være gået tabt.

Nye officielle WLTP-tal viser at Kuga Plug-in Hybrid produceret efter 16. september har en elektrisk rækkevidde på hele 64 kilometer på en opladning og forbruget er dermed 100 km/l. CO2-forbruget er faldet fra 32 g/km til bare 22 g/km.

Fords elektrificerede modeller

Fords udvalg af elektrificerede personbiler omfatter også den fuldelektriske Ford Mustang Mach-E og Ford Mustang Mach-E GT, der er blevet modtaget med stor succes siden lanceringen herhjemme.Ford tilbyder derudover en bred vifte af mulige hybridvarianter, der gør det muligt for kunderne at få erfaring med elektrisk kørsel. Ford Kuga tilbydes både som mildhybrid, hybrid og plug-in hybrid.

1 Kuga Plug-in Hybrid homologeret CO2 -emission 22 g/km WLTP og homologeret brændstofeffektivitet 64 km/l km WLTP. 

Kuga 1,5-liters EcoBoost 150 HK homologeret CO 2 -emission 147-160 g/km WLTP og homologeret brændstofeffektivitet 6,5-7,0 l/100 km WLTP.

2 På baggrund af salgstal fra Østrig, Belgien, Storbritannien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Irland, Italien, Holland, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Rumænien, Sverige og Schweiz.

3 Ifølge data fra JATO Dynamics, www.jato.com

4 Fords datagrundlag består af anonymiserede data indsamlet via FordPass. På europæisk plan op til 48.000 voksende med salget frem mod slutningen af perioden (nov 2021). I Danmark dækker data salget af Kuga Plug-in Hybrid i periode nov. 2020 til nov. 2021. Da datagrundlaget stiger kontinuerligt med salget i perioden, vil det gå fra ca. 3.500 i starten til ca. 9.000 i slutningen af perioden (nov. 2020 – nov. 2021)

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Via Biler

Nyheder og events

Se nyheder fra Via Biler