Book service her

Ford Pro præsenterer nye digitale løsninger på transportmesse i Hannover

20-09-2022

PRESSEMEDDELELSE - 19 SEPTEMBER 2022 11:49

Den internationale transportmesse i Hannover, IAA Transport Show 2022, er netop sparket i gang. I den forbindelse har Ford Pro her til formiddag præsenteret sine nye digitale løsninger, der ikke bare resulterer i mere oppetid for varebilerne, men også øger produktiviteten for Fords kunder.

Fords nye E-Transit Custom har netop fået sin globale debut på den internationale transportmesse, der blandt andet udstiller varebiler. Ford Pro præsenterede i den forbindelse den 100 % elektriske E-Transit Custom og afslørede flere detaljer om varebilen, som også er tilgængelig i en ladbar hybrid-version og i flere EcoBlue-dieselvarianter.

Ford præsenterede i samme forbindelse ’Ford Pro Upfit Integration System’ – et avanceret nyt system for opbyggede varebiler. Systemet er med til at holde varebilskunderne i hånden og gøre den digitale overgang mere strømlinet for de kunder, der dagligt kører opbyggede varebiler.

- Grundet de øgede omkostninger i hele Europa, har behovet aldrig været større for løsninger, der øger virksomhedernes produktivitet. Ford Pros revolutionerende software-løsninger er udviklet for at hjælpe kunderne med netop at reducere omkostningerne og strømline deres drift, når de er overgået til en fuldelektrisk flåde, siger Ted Cannis, CEO, Ford Pro.

Ny Transit Custom: En varebil til alle behov

Den elektriske E-Transit Custom står i spidsen for Fords nye Transit Custom, der udover en 100 % elektrisk variant også er tilgængelig i flere varianter end nogensinde før – for eksempel også som plug-in hybrid. Det er derfor muligt for kunderne at finde lige præcis den varebil, der opfylder deres behov.

Mens E-Transit Custom har en forventet rækkevidde på op til 380 km1, så forventes den nye Transit Custom Plug-in Hybrid at have en rækkevidde på op til 57 km2. Plug-in hybridens drivlinje er den samme som på Fords populære, Kuga Plug-in Hybrid, og kombinerer en 2,5 liters Atkinson benzinmotor med et 11,8 kWh batteri. Fleksibiliteten ved denne drivlinje gør det oplagt for de kommende varebilskunder at veksle mellem at køre på el eller benzin – for eksempel når varebilen befinder sig inde i byen eller på motorvejen. Den nye Transit Custom Plug-in Hybrid tilbyder derudover det smarte ’ProPower onboard’, der gør det muligt at strømforsyne eksterne kilder som for eksempel værktøj med op til 2,3 kW.

Den nye Transit Custom er derudover også tilgængelig med den seneste generation af Ford EcoBlue dieselmotorer med 110 hk, 136 hk, 150 hk eller 170 hk. Hvis det ønskes, er den seks-trins manuelle gearkasse også tilgængelig i kombination med en mekanisk differentialespærre. Derudover introduceres en otte-trins automatgearkasse – denne variant har en maksimal anhængerkapacitet på 2.500 kg og er for første gang tilgængelig med et helt nyt firhjulstræk.

Ligesom den 100 % elektriske E-Transit Custom, tilbyder den nye Transit Custom en række innovative løsninger som for eksempel det helt nye rat, der med et snuptag kan forvandles til et bord. Varebilens vigtigste nøglefunktioner er følgende:

  • Et lastrum med lavere lastehøjde, der sikrer endnu lettere adgang til varebilen. En totalhøjde på under to meter og selvstændigt hjulophæng bagtil.
  • Alle varebiler kan leveres med kort eller lang akselafstand og med højt eller lavt tag.
  • Den nye Transit Custom er tilgængelig som varebil, dobbeltkabine, hatchback og med L-formet skillevæg.
  • Standard 5G-modem og 13” SYNC 4 touchskærm.
  • Varebilen kommer i varianterne: Base, Trend, Limited, Active, Trail og Sport3.

Alle varianterne i den nye Transit Custom generation er fuldt integreret med Ford Pro-softwareløsninger samt tjenester som Ford Pro Telematics, mens brugere af varebilen også kan benytte FordPass Pro-appen. Kunderne vil derudover kunne få mere oppetid ved hjælp af Ford Live Connected.

Den nye Transit Custom vil blive produceret af Ford Otosan i Kocaeli i Tyrkiet. Varebiler med EcoBlue-drivlinjer forventes at blive leveret i midten af 2023, mens de øvrige varianter vil være tilgængelige senere næste år.

Det nye Ford Pro Upfit Integration System

Halvdelen af alle solgte Transit-modeller solgt i Europa har gennemgået en eller anden form for opbygning. Mange af disse ændringer skal også ”tale sammen” med varebilens elektriske systemer som for eksempel varebilens touchskærm. Disse ændringer er ofte tidskrævende og udfordrende for den ansvarlige opbygger. For at strømline denne proces har Ford nu udviklet ’Upfit Integration System’.

Upfit Integration System

Denne digitale løsning introduceres i Europa i forbindelse med lanceringen af den nye Transit Custom. Dette muliggør en problemfri forbindelse til varebilens elektriske system og giver mulighed for at styre eksterne enheder og funktioner via varebilens 13” SYNC 4. Dette gør arbejdet meget hurtigere og mere effektivt for opbyggerne, og det vil samtidig gøre det nemmere og mere brugervenligt for varebilens fører.

Varebilens digitale løsninger kan også kobles til Ford Pro Software, så den flådeansvarlige for eksempel kan holde sig orienteret om varebilens temperatur i kølerummet, selvom varebilen er ude at køre.

Ford Pro Mobile Service

Ford Pro har her til formiddag også annonceret, Ford Pro Mobile Service – Fords rullende værksted. Værkstedet hjælper kunder på farten og vil rykke ud til kunderne, uanset om de for eksempel er hjemme eller på arbejdet. Allerede i dag udføres 70 % af al planlagt vedligeholdelse med mobilservice i Storbritannien. Med lanceringen af den fuldelektriske E-Transit og E-Transit Custom forventes dette at stige til 90 %. Denne service forventes at spare Fords kunder for store omkostninger på nedetid og ikke mindst besøg hos forhandlerne.

Ford Pro Mobile Service

Ford Pro Mobile Service er blot én af mange af de tjenester og software-løsninger, som Ford tilbyder kunderne. Ifølge Fords estimater reduceres nedetiden for eksempel med 60 % ved brug af Ford Liive. Dette system har allerede betydet, at varebiler har været tilgængelige i hele 145.000 flere dage alene i år i Europa, hvilket vurderes at have en værdi for kunderne for omkring 73 millioner euro5.

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


1 Officielt homologeret rækkevidde (WLTP) vil blive offentliggjort tættere på lancering. En rækkevidde på op til 380 km offentliggjort rækkevidde (tilsigtet målværdi ifølge WLTP) kan opnås med et fuldt opladet batteri - afhængig af den eksisterende serie- og batterikonfiguration. Den faktiske rækkevidde kan variere på grund af forskellige faktorer (f.eks. vejrforhold, kørestil, ruteprofil, bilens tilstand, alder og lithium-ion-batteriets tilstand).

2 Ford Kuga Plug-In Hybrid homologeret CO2-emission 21-30 g/km WLTP og homologeret brændstofeffektivitet 0,9-1,3 l/100 km WLTP. Det deklarerede WLTP-brændstof-/energiforbrug, CO2-emissioner og elektrisk rækkevidde er bestemt i henhold til de tekniske krav og specifikationer i de europæiske forordninger (EC) 715/2007 og (EU) 2017/1151 som senest ændret. De anvendte standardtestprocedurer muliggør sammenligning mellem forskellige køretøjstyper og forskellige producenter.

3 Varianter tilgængelig på det danske marked vil blive offentliggjort tættere på lancering.

4 Ford Pro Mobile Service bliver tilgængelig på udvalgte europæiske markeder. Detaljerne for en eventuel introduktion på det danske marked blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

5 Estimeret årlig reduktion baseret på (1) kunden reagerer hurtigt på bilens advarsler i FordPass Pro/Ford Telematics (for at reducere behovet for vejhjælp) og (2) estimeret tidsbesparelse på at bruge Ford Transit Erhvervscentre til vedligeholdelse og reparationer (inklusiv ekspresservice). Faktisk reduktion vil være individuel, baseret på blandt andet kørestil og brug af bilen.


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Via Biler

Nyheder og events

Se nyheder fra Via Biler